Bedrijfstraining


Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een belangrijke factor om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij, zowel privé als op de werkvloer. Dutch in Dordrecht verzorgt Nederlandse cursussen aan anderstalige medewerkers op elk niveau. We bieden groepscursussen en individuele lessen waarbij de werksituatie en de functie van de medewerker centraal staat. We behandelen onderwerpen en vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloer. Een grotere taalvaardigheid leidt immers tot betere communicatie, betrokkenheid en samenwerking op het werk.
 
Heeft u één of meerdere medewerkers die u een cursus Nederlands wilt aanbieden op hun eigen werkplek? Voor bedrijven en organisaties verzorgt Dutch in Dordrecht cursussen op maat.

Kennismaking en intake
Tijdens een intakegesprek bespreken we uw behoeften en wordt er geïnventariseerd welke kennis van de Nederlandse taal nodig is in de werksituatie. Daarnaast nemen we een toets af om het taalniveau van uw medewerkers te bepalen.
 
Tijdens de training
Op basis van uw wensen en het taalniveau wordt er een passend lesprogramma opgesteld voor de medewerkers. Tijdens de trajecten worden specifieke taalvaardigheden behandeld zoals spreekvaardigheid, (zakelijke) woordenschat of schriftelijke communicatie, waarbij de werksituatie en de functie van de medewerkers het uitgangspunt zijn. Naast het aanleren van de Nederlandse taal besteden we ook aandacht aan cultuurverschillen.
 
Praktijkdag (optioneel)
Om inzicht te krijgen in de werksituatie kunnen we een praktijkdag inplannen. De docent brengt een bezoek aan de werkplek en spreekt met  zowel de werknemer als de leidinggevende over competenties en het gebruik van de taal. Tijdens dit bezoek krijgen we een goed beeld van de persoonlijke taalbelemmeringen. In de lessen wordt hier dan speciale aandacht aan besteed.
 
Evaluatie
Tijdens een evaluatiegesprek bespreken we de uitkomsten van de cursus. De cursus kan worden afgesloten met een toets. Bij het behalen van de toets ontvangt de medewerker een certificaat.
 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de incompany cursussen of hebt u speciale wensen? Neem vrijblijvend contact op.

Contact