Over Dutch in Dordrecht

Dutch in Dordrecht is meer dan alleen een taalinstituut. Bij ons komen mensen van verschillende nationaliteiten en culturen samen met maar één doel: zich thuis voelen in Nederland. We bieden taalcursussen op ieder niveau en ook maatwerk is mogelijk. Daarnaast organiseren we regelmatig leuke activiteiten waarbij je niet alleen de Nederlandse taal, maar ook Nederland beter leert kennen. 

Dutch in Dordrecht is in 2014 opgericht door Tanja van Joolingen.  Inmiddels zijn er verschillende docenten aan Dutch in Dordrecht verbonden, maar we zijn het belang van kleinschaligheid niet uit het oog verloren. Betrokkenheid en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel. Alle docenten hebben hun eigen specialisatie, maar er is één ding dat we in ieder geval gemeen hebben: een passie voor het overbrengen van kennis op een leuke en interactieve manier. Met onze kennis en ervaring proberen wij anderstalige mensen zich thuis te laten voelen in Nederland. Op een ontspannen en flexibele manier motiveren en inspireren we mensen voor het leren en begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur. 

Dutch in Dordrecht streeft ernaar om het optimale resultaat te behalen, zonder dat daarbij het ‘fun’ aspect uit het oog verloren wordt. Door actieve werkvormen en actueel lesmateriaal zijn de lessen uitdagend en afwisselend, waardoor gemakkelijker geleerd wordt. Het is belangrijk dat je de leerstof direct kunt toepassen in de praktijk. Het leren van de taal moet ervoor zorgen dat je makkelijker contact met anderen kunt leggen, beter kunt functioneren op het werk en daardoor meer zelfvertrouwen krijgt. Naast het leren van de taal, besteden we ook aandacht aan de culturele aspecten. Integreren in Nederland omvat immers meer dan het leren van de taal alleen!